Γ ν ω ρ ί σ τ ε τ η Κ ί σ σ α μ ο

Το Καστέλι η Κίσσαμος είναι μία μικρή πόλη περίπου 6000 κατοίκων με ένα ελκυστικό μικρό λιμάνι πολλά καταστήματα καφετέριες, ταβέρνες, με μακρά ιστορία και ζωντανή ατμόσφαιρα. Κατά την πρώτη άφιξη στην Κίσσαμο,  βλέπετε τη μεγάλη παραλία με γκρίζα άμμο που απλώνεται μπροστά από την πόλη και τη βραχώδη ακτή προς τα δυτικά ενώ παράλληλα παρατηρούνται τα δύο βουνά τα οποία διαμορφώνουν τον κόλπο της Κισσάμου, στο αριστερό μέρος τη  Γραμβούσα και στο δεξί τη Σπάθα.

Untitled Panorama1

Το λιμάνι της Κισσάμου βρίσκεται έξω από την πόλη συνδέονται στην Κρήτη με την Πελοπόννησο στο νομό Χανίων με τα Κύθηρα το Γύθειο με την Καλαμάτα. Υπάρχουν επίσης καθημερινές εκδρομές με σκάφη στην Γραμβούσα και στην παραλία του Μπάλου

Vector

Τ ί θ α δ ε ί τ ε σ τ η Κ ί σ σ α μ ο - Κ α σ τ έ λ λ ι

Στο δυτικό τμήμα της Κισσάμου βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος η οδός ηρώων πολυτεχνείου γεμάτη καταστήματα και σουπερμάρκετ. Στο βόρειο κομμάτι της πόλης απλώνεται ο παραλιακός δρόμος οποίος βρίσκεται κοντά στην πλατεία Τζανακάκη η οποία είναι κυρίως πεζόδρομος επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

DJI 0006

Η περιοχή της Κισσάμου είναι ιδιαίτερα έφορη  πλούσια σε σταφύλια και ειδικότερα της ποικιλίας ρωμέικο αλλά και ρακη την γνωστή τσικουδιά. Η πόλη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους και μετά ως επαρχιακή πρωτεύουσα και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Κισσάμου στο νομό Χανίων.

mountains 6031393 1920 1